wibrator im wyślij............panowie jak czytam niektórych to mnie normalnie cycki opadają :szeroki_usmiech ...macie tu przykład czarno na białym co się może stać.......i nie ma żadnych dywagacji...masz 2009 r wymieniasz cały rozrząd ( napinacz , łańcuch, slizgi)...a nie zastanawiacie warto czy nie warto...czy cyka pod maską czy nie......albo dzwonicie do tych pedałów z aso...a oni mają to w dupie.......i pie..lą farmozony ze nic nie wiedza ....gówno prawda dobrze cioty o tym wiedzą tylko taka jest polityka firmy koniec kropka. U mnie sa slady na obudowie od łańcucha a nic nie było słychać.....wiec pewnie było to tylko przy gaszeniu albo rozruchu.....stary napinacz od nowego rózni się tylko ta zawleczka zabezpieczającą przed cofnieciem...wiec kto nie ma zawleczki w napinaczu...ma ruletke....poleci nie poleci...jak się będziecie z rana budzic będziecie myśleć...cofnął się....czy jeszcze nie ....a przy odpalaniu taki dreszczyk emocji z rana....to lepsze niż kawa.... :lol: :lol:
Jak dobrze kupimy części i dogadamy się w ASO to wymiana napinacza + olej + filtr oleju wychodzi 1050zł.
Jeśli decydujecie się usługę + części to bierzcie stare garty ze sobą
Ostatni raz pisze listę co trzeba kupić, żeby wymienić napinacz 06K109467K - Napinacz
N10554005 - Śruba napinacza 2szt.
N91096702 - Śruby pokrywy rozrządu 15szt.
D174003A2 - Sylikon do pokrywy 1szt.
WHT001760 - Śruba tłumika drgań 1szt.
xxx xxx xxx - dwie niezidentyfikowane śruby, które były na miejscu w ASO
06J115403Q - filtr oleju
Olej
Opcjonalnie
06H109210Q - Pokrywa rozrządu
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
EŁ, ale u Ciebie musiało ładnie łupać, że masz ślady na obudowie. Pewnie przegapiłeś ten moment, może muza głośno grała albo byłeś poza autem, nie wiem... U mnie przez raz przy rozruchu przez dosłownie 30s napierdalało + drgawki i obudowa była cała.
Zamieszczone przez EŁ
.wiec kto nie ma zawleczki w napinaczu...ma ruletke....poleci nie poleci.x.
I to tyle w rozkimnkach wymienić czy nie wymienić
Kupiony komplecik w Aso za ok 280 zł wiec mysle ze cena w miare ok,niebawem wymiana i bede spał spokojnie bo nakreciłem sie tymi wszystkimi przypadkami heheh
Kupiony komplecik w Aso za ok 280 zł wiec mysle ze cena w miare ok,niebawem wymiana i bede spał spokojnie bo nakreciłem sie tymi wszystkimi przypadkami heheh
a łańcuch .....a slizgi? :shock:
wersja budżetowa
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Jeśli na obudowie nie bedzie śladów po łańcuchu to nie wydaje mi sie zeby była taka koniecznośc a co do ślizgów to sam nie wiem ,przecież z tymi częsciami nic sie nie dzieje, wiem wiem ze lepiej całośc ale skoro wadliwą częscią jest tylko ten napinacz to nie sądze zeby po 80 tyś łańcuch był do wymiany i ślizgi a druga sprawa przecież nie słychać przypadków zeby sie zerwał ,a po takim przebiegu raczej nie bedzie wyciągnięty ,co sądzicie?
Jeśli na obudowie nie bedzie śladów po łańcuchu to nie wydaje mi sie zeby była taka koniecznośc a co do ślizgów to sam nie wiem ,przecież z tymi częsciami nic sie nie dzieje, wiem wiem ze lepiej całośc ale skoro wadliwą częscią jest tylko ten napinacz to nie sądze zeby po 80 tyś łańcuch był do wymiany i ślizgi a druga sprawa przecież nie słychać przypadków zeby sie zerwał ,a po takim przebiegu raczej nie bedzie wyciągnięty ,co sądzicie?
popros to Ci go zmierzą :helm
łańcuch majątku nie kosztuje. :bajer....jakbym miał wszystko na wierzchu to bym wymienił wszystko podchodząc do tego jak do wymiany dawnych rozrządów.....
jak już nie chcesz wymienić na nówkę sztukę, to zrób przynajmniej porównanie obecny vs fabrycznie nowy...
słabo to widzę
po 1 łańcuch pewnie jest zafoliowany, już widzę jak aso weźmie pobrudzony otwarty łańcuch.
po 2 cały w tym myk żeby wymienić napinacz bez ściągania łańcucha, jest nawet specjalne narzędzie do przytrzymania łańcucha
Jeszcze jedno pytanie czy zatem aso na akcji serwisowej w 1.8 wymieniali tylko napinacz 06k109467K ?
przede wszystkim wiele zależało/zależy od użytkownika 'ile ugra' z aso/sap
andrzej111,
masz rację, ale jak robi w aso (a nie wiemy gdzie Black.Jack będzie robić swoje CCZA, czy ma gwarancję, etc) zawsze może powiedzieć doradcy/mechanikowi żeby sprawdzili/porównali
poza tym łańcuch to naprawdę mały koszt
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
jak już nie chcesz wymienić na nówkę sztukę, to zrób przynajmniej porównanie obecny vs fabrycznie nowy...
słabo to widzę
po 1 łańcuch pewnie jest zafoliowany, już widzę jak aso weźmie pobrudzony otwarty łańcuch.
po 2 cały w tym myk żeby wymienić napinacz bez ściągania łańcucha, jest nawet specjalne narzędzie do przytrzymania łańcucha
Własnie i tu też widze myk zeby łańcucha nie ściągać tylko napinacz
[ Dodano: Czw 28 Lis, 13 18:09 ]
Zamieszczone przez LUKI
Zamieszczone przez Black.Jack
Jeszcze jedno pytanie czy zatem aso na akcji serwisowej w 1.8 wymieniali tylko napinacz 06k109467K ?
przede wszystkim wiele zależało/zależy od użytkownika 'ile ugra' z aso/sap
andrzej111,
masz rację, ale jak robi w aso (a nie wiemy gdzie Black.Jack będzie robić swoje CCZA, czy ma gwarancję, etc) zawsze może powiedzieć doradcy/mechanikowi żeby sprawdzili/porównali
poza tym łańcuch to naprawdę mały koszt
Robie tam gdzie pozostałe auta w Diagtroniku w Warszawie ,gwarancji nie mam a co do łańcucha to tam są przecież dwa i dwa napinacze wiec w to nie bede sie bawił
dzisiaj musiałem pochylić się nad maską jak stałem obok auta bo nie wiedziałęm czy silnik pracuje czy nie :lol: :lol: ....kolosalna róznica...i na mój gust jeszcze lepiej zapie..ala :twisted: :twisted:
Komentarz